top of page

Hoe pak je best jouw first look aan?

Heyhoi! In dit format beantwoord ik de meestgestelde vragen door koppels die zelf hun huwelijksdag inplannen. Met mijn ervaring als huwelijksfotograaf geef ik adviezen die je niet hoeft op te volgen, maar ik zelf wel zou doen! Let's go!


Wil je een first look?


Voordat ik je uitleg hoe je aan een first look begint, wil ik dat je eerst nadenkt over jouw definitie van een first look. Want elkaar voor het eerst zien, dat moet je natuurlijk doen, maar hoe je dat doet, bepaal je helemaal zelf. Vaak wordt een first look als een groot moment beschouwd, terwijl het ook gewoon iets kleins kan zijn, zoals wakker worden naast elkaar op je grote dag.


De locatie


De locatie is iets waar je goed over moet nadenken. Is het bij je thuis? Zo ja, waar precies? In de tuin? Kijk dan even of het gras niet nat is van de dauw. Of binnen in je huis? Zorg er dan voor dat je suite 's ochtends niet overal spullen en rommel heeft liggen, want dat wil je liever niet op de foto. Vaak is buiten voor het huis, bijvoorbeeld op straat, ook een leuk idee. Geen rommel en een herkenbare plek.


Wil je het toch wat anders doen? Dan kun je ervoor kiezen om elkaar voor het eerst te zien op de fotoshootlocatie. Dit levert supertoffe foto's op en je kunt direct beginnen met de shoot.


Uiteraard kun je ook nog altijd voor de traditionele optie kiezen: elkaar voor het eerst zien tijdens de ceremonie.


Waar zou ik voor kiezen?


Persoonlijk vind ik het idee van samen klaarmaken, maar dan in aparte ruimtes, ook heel mooi. Je bent vanaf het begin tot het einde bij elkaar en je hebt nog die rustige ochtend samen, zonder al te veel mensen om je heen. Je hoeft niet te stressen, want de belangrijkste persoon van de dag is er al. Bovendien kun je elkaar nog steeds voor het eerst in je trouwkleding zien zodra die aangetrokken wordt.


Publiek


Zoals eerder gezegd, wordt een first look vaak als een groot moment gezien, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Als je graag publiek bij je first look wilt, dan kun je dit het beste doen op een plek waar iedereen toch al verzamelt, bijvoorbeeld bij het ouderlijk huis of het gemeentehuis/ceremonie. Het is niet ideaal om iedereen mee te nemen naar een fotoshootlocatie, want de kans is groot dat er vertraging ontstaat doordat iemand geen parkeerplek kan vinden of de exacte locatie niet kent.


Eigenlijk draait de first look helemaal om jullie reactie op elkaar. Mijn mening is dat je geen publiek nodig hebt om een mooi moment te creëren. Je kunt bijvoorbeeld ook later op de dag met andere mensen een tweede "first look" moment hebben. Zo heeft je fotograaf voldoende tijd om alle reacties mooi vast te leggen. Geef dit ook door aan je fotograaf als je nog een andere first look gepland hebt.



De manier


Let op! Het maken van foto's tijdens een first look is niet altijd eenvoudig als het niet goed is voorbereid. Waarom niet? Soms zie je namelijk alleen maar ruggen. Stel je voor: je belt aan en de deur gaat open. Als fotograaf kun je niet door de muur heen, dus zie je alleen de rug van degene die de deur opent, zonder enige reactie vast te kunnen leggen.


Daarom zet ik het liefst een partner met de rug naar de deur, terwijl de ander naar buiten wandelt. Zo lopen jullie naar elkaar toe en zodra jullie omdraaien, zie je elkaars reacties in een mooie open ruimte. Geweldig toch?


Deze methode heeft een spontane aanpak en je kunt eventueel je publiek laten meekijken.


Een andere optie is om jullie rug aan rug te laten staan en dan om te draaien. Dit heeft een wat groter "show-gehalte", maar kan ook voor leuke reacties zorgen.


Ik ben Jelle en ik geef met mijn ervaring als huwelijksfotograaf graag wat



adviezen die jou eventueel wat uit de planstress halen. Lees hieronder nog andere posts of kijk naar meer adviezen via verhalenvanger




5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page