top of page
DSC_0193.jpg

Jelle was fantastisch van begin tot einde. Van bij onze eerste ontmoeting stond hij ons bij met raad en daad en dacht hij aan dingen waar wij nooit stil bij zouden staan. Jelle zorgde er mee voor dat we onze trouwdag zorgeloos konden beleven en had de beste plekjes van Gent uitgekozen voor onze fotoshoot. Omdat hij zich zo goed tussen de gasten kon mengen, wist hij ook prachtige momenten vast te leggen. Enkele weken na de trouwdag kregen we een mooi doosje met een selectie van de beste foto's en een usb-stick met alle foto's. Een totaalpakket! Jelle is de geknipte fotograaf voor elk huwelijk.

- Marieke en Arno, 14 december 2019

Mijn verhaal

Al van toen ik een kind was, vond ik het het belangrijkste om mensen rondom mij gelukkig te zien. Al snel kreeg ik van mijn ouders een eigen camera. Mijn grootvader maakte altijd films en mijn oom maakte altijd foto's. Eens ik de kans kreeg, was de passie vertrokken. De stap naar huwelijksfotograaf was niet ver.

In 2016 kreeg ik in het midden van de nacht een telefoontje. "Help! Ik kreeg je naam door van een nichtje van me. Ik trouw morgen in Antwerpen en mijn huwelijksfotograaf is ziek. Kan jij mij helpen?". Ik ga niet liegen, ik was nerveus. Maar het duurde niet lang voor ik volmondig 'Ja' antwoordde.

 

Een maand later waren de foto's af. Ik vertrok naar het huis waar het pasgetrouwde koppel toen woonde en gaf de foto's persoonlijk af. Het gevoel dat ik toen kreeg was onbeschrijfelijk. Je kan je niet inbeelden hoe goed het voelt als huwelijksfotograaf om mensen te zien huilen van geluk. 

Dit was voor mij het keerpunt. Ik volgde online lessen, zocht veel informatie op, bleef oefenen en verbeteren, paste mijn bewerkingen aan en ging foto's maken op verschillende huwelijken.

Momenteel ben ik al even professioneel huwelijksfotograaf met een eigen stijl. Spontaan, authentiek en go-with-the-flow. Ik vind het enorm belangrijk om het koppel op voorhand te leren kennen. Ik lees graag hun persoonlijkheid. Ik voel aan hoe ze samen zijn en zet dit graag om in beelden. Een andere prioriteit van me is mensen gerust te stellen. Niet iedereen is het gewend om voor een camera te staan. Mijn missie is steeds om de barrière van de camera weg te werken. Zo maak ik steeds die spontane huwelijksfoto's. 

Een andere strategie die ik gebruik bij mijn foto's is onzichtbaarheid. Ik ga niet constant bij je staan om te vertellen wat je moet doen. Het is en blijft jullie dag. Mijn taak is om te observeren en vast te leggen. Zo kunnen jullie nadien terugkijken naar jullie eigen dag. Niet eentje die ik voor jullie maakte. 

Als laatste sta ik bekend voor mijn spontaniteit en mijn stunteligheid die de mensen vaak aan het lachen brengt.

 

Geef je mij de kans jouw verhaal vast te leggen?

Photography - Jelle Jansegers - May 28, 2024.jpg
Dit ben ik :)
bottom of page