top of page

Veelgestelde vragen

DSC_2051.jpg

Wat is een basisbewerking?

en hoe deze gekozen wordt.

Wanneer je mij als fotograaf inhuurt pas ik voor elke opdracht een basisbewerking toe. Bij dit soort bewerkingen zorg ik voor een foto waarin de belichting, contrast en de kleur  juist zitten. Onder een basisbewerking vallen geen veranderingen zoals het wegwerken van ongewenste oneffenheden in de huid die via een programma zoals photoshop dienen te gebeuren. 

In samenspraak met jullie ga ik na welke stijl er wordt beoogd. Dat kan gaan van heel zacht en rustiek tot kleurrijk en contrasterend. Indien er op voorhand geen bespreking plaatsvond ga ik zelf op zoek naar een bewerking die bij de opdracht past. 

Uiteraard is het steeds mogelijk wijzigingen aan te vragen indien je niet tevreden bent met de toegepaste bewerking. Dan kijk ik na wat er kan worden gedaan. Soms is het gewoon zo dat je een ander soort bewerking voor ogen had en deze met een juiste beschrijving kan worden toegepast binnen de beeldenreeks die ik voor jullie maakte. 

Wat is het verschil tussen een optie en een boeking?

en wat er gebeurd indien ik wil annuleren

Als fotograaf kan ik helaas maar op één evenement tegelijkertijd aanwezig zijn. Dit maakt dat ik mijn agenda goed en transparant moet kunnen inplannen. Om het voor jou gemakkelijk te maken werk ik met opties en boekingen (of reserveringen). Bij een optie hou ik de datum voor jou vrij, maar zijn er nog geen afspraken gemaakt. Indien je deze zou willen annuleren kan dit steeds kosteloos. Indien er een geïnteresseerde klant is voor dezelfde moment contacteer ik jou met de vraag of je nog steeds geïnteresseerd bent. Indien zo is kunnen we overgaan tot een boeking waarbij er vaste afspraken worden gemaakt en er een prijs wordt vastgelegd. Indien je gereserveerd hebt wijs ik automatisch andere geïnteresseerde klanten af. 

 

Wanneer deze boeking wordt geannuleerd kan het zijn dat er wel kosten worden aangerekend. Deze prijs wordt bepaald op basis van de huidig geldende algemene voorwaarden. 

Je doet er dus nooit mis mee om een optie te nemen op een dag als je niet zeker bent dat de opdracht kan doorgaan. 

Hoeveel betaal ik voor een fotosessie?

Elke klant en elke opdracht is anders, elke opdracht heeft een andere aanpak, materiaal en voorbereiding nodig. Dit is de reden waarom ik nooit een vaste prijs op mijn website vermeld.

 

Om de beste inschatting te krijgen stel ik je voor mij telefonisch of via mail te contacteren

Voor huwelijksfoto's bied ik wel steeds pakketten aan, maar deze zijn ook te personaliseren. 

Vragen over jouw galerij

Heb je een galerij via pic-time ontvangen en heb je hier een vraag over? hier zie je de meest gestelde vragen! 

Hoe deel ik mijn foto's met vrienden en familie? 

bottom of page