top of page

6 leuke activiteiten voor de gasten tijdens het maken van jouw trouwfoto's!

Het is een gevoel dat velen van ons maar al te goed kennen tijdens hun trouwdag: Terwijl jij onderweg bent om je trouwfoto's te laten maken, zitten je gasten te wachten. Misschien kunnen ze niet naar huis, want dat is soms wat ver rijden. Het kan een domper zijn op de feeststemming, wetende dat ze niet kunnen deelnemen aan de vreugde die je op dit moment deelt. Maar wat als er manieren waren om deze afstand te overbruggen, zelfs tijdens de meest formele momenten van de dag? Hoe organiseer je toffe activiteiten voor jouw gasten die ook voor jullie een toffe ervaring oplevert?

Welkom bij een bijzondere reis naar het hart van trouwfotografie, waar het niet alleen draait om het vastleggen van de liefde tussen twee mensen, maar ook om het creëren van een onvergetelijke ervaring voor alle aanwezigen. Als fotograaf ken ik het maar al te goed. Stress voor de koppels is een domper voor de foto's. Daarom probeer ik met deze blog zo veel mogelijk adviezen te geven. In deze blogpost deel ik niet alleen vijf leuke ideeën om jouw gasten te betrekken bij het maken van trouwfoto's, maar ook hoe je hen helpt om de afstand te verkleinen en volledig deel te nemen aan de magie van het moment. Het is tijd om de festiviteiten naar een hoger niveau te tillen en ervoor te zorgen dat elke geliefde, ongeacht waar ze vandaan komen, deel uitmaakt van deze onvergetelijke viering van liefde en verbondenheid.
1. Photobooth plezier


Een photobooth zorgt voor spontane momenten vol plezier en creativiteit. Gasten kunnen zich verkleden met grappige accessoires en onvergetelijke foto's maken die een blijvende herinnering vormen aan jullie speciale dag.

Een goed verlichte ruimte met voldoende ruimte voor de photobooth en een tafel met accessoires. Zorg ook voor een duidelijk aangegeven plek waar gasten hun foto's kunnen achterlaten als aandenken.

De photobooth creëert levendige en leuke foto's die een blijvende herinnering vormen aan jullie trouwdag. Deze foto's vangen de vreugde, spontaniteit en liefde van jullie bruiloftsmoment op een unieke en speelse manier. De photobooth moedigt daarnaast ook gasten aan om zich te verkleden met grappige accessoires en samen gekke poses aan te nemen. Dit zorgt voor interactie en lachende gezichten, waardoor de algehele sfeer van jullie bruiloft nog vrolijker en gezelliger wordt. Het zorgt ook voor onvergetelijke aandenkens. Gasten kunnen hun fotostrips als aandenken mee naar huis nemen. Deze foto's zullen niet alleen jullie bruiloft herinneren, maar ook de speciale momenten die ze hebben gedeeld met jullie en andere gasten.


De foto's die worden gemaakt in de photobooth zullen een waardevolle toevoeging zijn aan jullie officiële trouwfotoalbum. Ze vangen de informele en speelse kant van jullie bruiloft op, waardoor jullie herinneringen nog levendiger worden. Echt een aanrader!

2. Quiz over het Koppel gehost door een familielid

Een quiz over het koppel zorgt voor hilarische en emotionele momenten, waarbij gasten hun kennis over jullie als paar kunnen testen en herinneringen kunnen ophalen aan jullie relatie. Wat heb je nodig? Een rustige ruimte waar de quiz gehouden kan worden, met een microfoon en geluidssysteem om ervoor te zorgen dat iedereen de vragen goed kan horen. De quiz biedt een gelegenheid voor jullie gasten om jullie als paar beter te leren kennen. Door vragen te beantwoorden over jullie relatie, kunnen gasten een dieper inzicht krijgen in jullie liefdesverhaal en de speciale momenten die jullie hebben gedeeld. De hilarische en emotionele momenten die ontstaan tijdens de quiz zullen zorgen voor blijvende herinneringen aan jullie trouwdag. Gasten zullen zich de grappige antwoorden, onverwachte wendingen en hartverwarmende verhalen nog lang herinneren. De quiz creëert een gezellige en intieme sfeer tussen jullie als paar en jullie gasten. Door samen te lachen, herinneringen op te halen en misschien zelfs nieuwe feiten te leren, ontstaat er een gevoel van verbondenheid en betrokkenheid dat jullie bruiloft nog specialer maakt.
3. Een fotozoektocht


Een fotozoektocht is een interactieve en leuke manier om gasten te betrekken bij het verkennen van de trouwlocatie en het vastleggen van bijzondere momenten op camera.

Een uitgestrekte locatie met interessante plekjes om te verkennen en voldoende tijd voor gasten om de fotozoektocht te voltooien is hier wel zeker voor nodig. Als jullie je handen al vol hebben met plannen, weet dan dat dit er nog eens extra bij komt. Maar als je hier toch voor kiest ontvangen jullie wel een verzameling aan unieke en persoonlijke foto's van jullie trouwdag, vastgelegd vanuit het perspectief van jullie gasten en toffe verhalen voor tijdens het diner!

4. Live muziek intermezzo


Live muziek voegt een vleugje elegantie en emotie toe aan jullie trouwdag, waardoor gasten kunnen genieten van de sfeervolle klanken terwijl ze wachten op de volgende activiteit. Een geschikte ruimte met goede akoestiek en voldoende zitplaatsen voor gasten om te ontspannen en te genieten van de muziek is een optie. Maar daarnaast kan het ook in de tuin met een familielid die al jaren een tof instrument beoefent!

Live muziek creëert een romantische en onvergetelijke sfeer, waardoor jullie trouwdag nog specialer wordt voor zowel jullie als jullie gasten.

5. Samen een kunstwerk maken

Het samen creëren van een kunstwerk is een unieke en creatieve manier om jullie gasten te betrekken bij jullie trouwdag. Het stimuleert samenwerking en laat een blijvende herinnering achter aan jullie samenzijn, je zou het nadien kunnen ophangen in je huis.


Voor iedere groep kan je verschillende thema's creëren. Zo kan je als leerkracht je leerlingen iets laten maken. Je familie een extra aperitiefje laten maken of je collega's de kans geven om op een creatieve manier iets van de cadeau's te laten verstoppen. Zo voorkom je ook nog eens dat ze geen flauwe grapjes gaan uithalen bij jullie thuis met de sleutel die ze van een familielid kregen. Een ruime en goed verlichte ruimte met voldoende materialen en begeleiding om gasten te helpen bij het maken van hun kunstwerk is hier wel enorm handig.

Het gezamenlijk maken van een kunstwerk versterkt de band tussen jullie en jullie gasten, en levert bovendien een uniek aandenken op aan jullie bruiloft.


6. Activiteiten voor de kleinsten: Zelf een trouwjurk Knutselen

Kinderen vermaken zich met het knutselen van hun eigen trouwjurkjes, waardoor ze zich betrokken voelen bij de festiviteiten en zich kunnen uitleven in hun creativiteit. Het is dus een ideale activiteit voor kinderen tijdens het maken van huwelijksfoto's. Nadien kunnen ze op hun eigen schattige manier een eigen huwelijksceremonie naspelen.

Een aparte knutselhoek met tafels en stoelen, voorzien van knutselmateriaal zoals stof, linten, kralen en lijm die geen permanente vlekken maken.


Terwijl de kleintjes genieten van hun knutselactiviteit, kunnen jullie ontspannen wetende dat ze zich vermaken en deel uitmaken van jullie bijzondere dag. Het zorgt voor een ontroerend en onvergetelijk moment tijdens jullie trouwdag. De kleintjes voelen zich daarnaast ook super betrokken tijdens jullie trouwdag!

Met deze activiteiten worden niet alleen jullie gasten betrokken bij het maken van trouwfoto's, maar wordt jullie hele bruiloft verrijkt met liefde, creativiteit en plezier.


Meer ideetjes?


Soms is het ook gewoon fijn voor de gasten om te weten dat ze hun steentje kunnen bijdragen. Geef ze nog een klein taakje waarmee de final touches voor het avondfeest worden gedaan. Laat ze bvb. nog wat extra decoreren, de bloemen schikken,....


Hier heb ik voor de kinderen nog een paar leuke ideeën.


  1. Speurtocht organiseren: Maak een lijst met verborgen schatten of items die ze kunnen vinden op de locatie.

  2. Kleurplaten en potloden: Geef ze kleurplaten van het bruidspaar of de locatie om in te kleuren.

  3. Ballonnenwedstrijd: Laat ze ballonnen opblazen en een wedstrijd houden wie ze het hoogst kan laten vliegen.

  4. Fotohokje maken: Geef ze accessoires en laat ze hun eigen fotohokje creëren met grappige foto's.

  5. Danswedstrijd: Zet wat vrolijke muziek op en laat ze hun beste dansmoves laten zien.

  6. Tekenwedstrijd: Geef ze papier en potloden en laat ze tekenen wat ze zien op de trouwlocatie.

  7. Verhalentijd: Vertel ze verhalen over trouwen, liefde en vriendschap.

  8. Natuurobservatie: Laat ze de natuur op de locatie verkennen en bijzondere dingen ontdekken, zoals planten, bloemen en insecten.

  9. Bouw een fort: Geef ze dekens en kussens om een ​​fort te bouwen waar ze kunnen spelen.

  10. Fotografie-uitdaging: Geef ze wegwerpcamera's of smartphones en organiseer een wedstrijd voor de beste foto's van de trouwlocatie.


23 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page